Versterking voor het account en support team van Snakeware.

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

In juni is Patrick Ykema bij Snakeware van start gegaan. Hij komt het account en support team versterken. Snakeware heeft service en support hoog in het vaandel staan. Doordat de accounts groter worden en de complexiteit steeds verder toeneemt ontstond er ruimte voor een nieuwe specialist voor onze servicedesk. Janny Reitsma en Niels Rurenga zagen in Patrick de perfecte aanvulling voor hun team, want Patrick begrijpt de klant en duikt tevens in code, APi’s en SQL om snel oplossingen aan te dragen.

 

Patrick, 31 jaar en sinds een kleine 2 jaar woonachtig in Sneek, heeft veel affiniteit met IT. Onder andere door zijn werkzaamheden bij zijn vorige werkgever, die gespecialiseerd was in kassasystemen. Patrick beheerde de vele koppelingen en API’s van de verschillende boekhoudsystemen die gekoppeld waren met het kassasysteem. Doordat alle software in eigen beheer ontwikkeld is, worden de code en API’s ook in eigen beheer gehouden. Patrick heeft hierdoor affiniteit met verschillende programmeertalen, API’s en ook is er kennis van SQL-databases aanwezig. Bovendien is Patrick een persoon die zichzelf wil door ontwikkelen. Of zoals Patrick het zelf zegt: “Stil staan is achteruit gaan.” Hij volgt daarom, in de avonduren, de opleiding Software engineering & development aan NHL Stenden in Leeuwarden.

 

Team.

In eerste instantie zal Patrick het nu al ijzersterke servicedesk team versterken. Met de ervaringen die hij heeft opgedaan bij zijn vorige werkgever, is Patrick een welkome toevoeging en zal hij vele vragen met betrekking tot koppelingen, APi’s en andere database gerelateerde zaken snel en accuraat oplossen. Dit om de klanttevredenheid voor de lange termijn te borgen.

 

Development.

Patrick zal zich niet alleen met de servicedesk bezig houden. Het is de bedoeling dat Patrick zich ook met allerhande, wat kleinere development projectjes bezig houdt. Om de development teams te ondersteunen, gaan service, garantie, bugs en dus op den duur kleinere projecten, via onder andere Patrick lopen.