Staatsbosbeheer

Logeer in de mooiste natuurgebieden en boek slim bij de boswachter

De ambitie van Staatsbosbeheer vraagt om creativiteit en expertise

logerenbijdeboswachter.nl
Kampeerterreinen
K
Kampeerplekken
+
K
Maandelijkse bezoekers
/10
Klanttevredenheid
sbb_mobile
sbb_desktop

Challenge

Staatsbosbeheer heeft als doel om de kampeerterreinen beter te benutten, aangezien kamperen perfect past bij de drie pijlers van Staatsbosbeheer: beleven, beschermen en benutten. Door een gerichte digitale aanpak wordt het rendement van deze terreinen geoptimaliseerd. Om in te spelen op de veranderende behoefte van de kampeerder heeft Staatsbosbeheer Snakeware gevraagd om de customer journey op gebruiksvriendelijke wijze te ondersteunen.

Zo is met de nieuwste technologie Logeren bij de Boswachter opnieuw vorm en inhoud gegeven. De belangrijkste uitdaging daarbij is om het voor de kampeerder nog makkelijker en begrijpelijker te maken om online een mooie plek te reserveren, in te checken en te betalen. Daarbij staat het gastheerschap van de boswachter voorop, zonder ze in de rol van receptionist te dwingen. Ook is de toegankelijkheid verder verbeterd met een uitstekende performance op mobiele devices.

Fullscreen visual
Staatsbosbeheer mobile screenshot 1Staatsbosbeheer mobile screenshot 2Staatsbosbeheer mobile screenshot 6
Staatsbosbeheer mobile screenshot 3Staatsbosbeheer mobile screenshot 4Staatsbosbeheer mobile screenshot 5
Staatsbosbeheer mobile screenshot 5Staatsbosbeheer mobile screenshot 6Staatsbosbeheer mobile screenshot 1

Gastheerschap

Het afbakenen van kampeerterreinen met slagbomen en recepties paste niet bij de 'back to nature' filosofie van Staatsbosbeheer. Bovendien ontbreekt het aan 24/7 terreinbeheer, gezien de enorme omvang van het door Staatsbosbeheer beheerde natuurgebied van 250.000 hectare in Nederland, maar dat past ook niet bij de sfeer van de kampeerterreinen. De boswachter opereert als gastheer en kan hier maximaal inhoud aan geven, zonder hen te belasten met administratieve taken.

sbb_mobile

De hybride boeking site

Staatsbosbeheer heeft gekozen voor een innovatieve aanpak door het boeken, inchecken en betalen aan de gast zelf over te laten. De hybride digitale toepassing vormt daarbij zowel als boekingswebsite en als boekingszuil die ter plaatse op het kampeerterrein gebruikt kan worden. Dit geeft boswachters de vrijheid om met gasten op pad te gaan en de beleving van de natuur te delen met ze.

sbb quote visual

We wilden de transformatie maken van een natuur- naar een kampeerterrein. Natuurlijk zijn we niet gestopt met natuurbeheer, maar de kans om meer te gaan ondernemen hebben we met beide handen aangegrepen.

KathyProduct Manager Kamperen
Donkergroen#144834
Staatsbosbeheer hert visual
Felgroen#BCE228
Staatsbosbeheer typography
StripingPatroon
Staatsbosbeheer tent visual
Geel#FFE100
Staatsbosbeheer slider element

Kamperen midden in de mooiste natuurgebieden

Jeroen Buunen
Jeroen BuunenBoswachter
Explore
Het uitbouwen van de basis van een nieuwe, frisse brand identity naar een compleet Design System was een inspirerende zoektocht naar een logisch en gebruiks-vriendelijk geheel.
Growth
Door slimme optimalisaties in UX en UI is de website simpeler en toegankelijker geworden. Een snellere website is het resultaat van de nieuwe back-end en andere technische optimalisaties.
Together
De samenwerking met Staatsbosbeheer en haar team heeft ervoor gezorgd dat ook Logeren bij de Boswachter de gewenste eenheid in de lijn van Staatsbosbeheer heeft gekregen.