De voordelen van ons eigen headless CMS

Ga met ons mee terug naar het jaar 1999. In dit jaar hebben wij de keuze gemaakt voor het ontwikkelen, beheren en opleveren van websites. Terwijl anderen kozen voor open source CMS (Content Management System), besloten wij te kiezen voor een onderscheidende aanpak. We creëerden een omgeving waarin gebruikers via de browser zelf volledige controle kregen over de structuur, inhoud en uitstraling van hun websites.

Wat we toen nog niet wisten, is dat we dé uitvinders zijn van het eerste Cloud-first headless CMS. Maar welke voordelen heeft ons headless CMS voor jouw organisatie?

 

Zes voordelen van ons eigen CMS

De keuze voor een Content Management Systeem kan lastig zijn, er is immers een overvloed aan systemen. Van open source systemen zoals Wordpress, tot aan op maat gemaakte oplossingen. Laten we eens kijken naar de zes belangrijkste voordelen die ons CMS te bieden heeft.

 

1. Headless CMS: de integratiemogelijkheden

Met ons headless CMS worden we niet langer beperkt door de front-end van een standaard CMS. Stel je voor dat je een soort digitale bruggenbouwer hebt. Die bruggenbouwer, ons CMS, maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zoals API’s en de toepassing van cutting-edge middleware. Dit is software die fungeert als een tussenlaag tussen verschillende systemen, applicaties of services, waardoor ze met elkaar kunnen samenwerken.

Denk aan koppelingen met bijvoorbeeld een boekingssysteem voor je vakantiepark of een klantendatabase. Dus, ongeacht welke verschillende informatie je hebt, ons CMS kan het allemaal aan elkaar knopen, zodat alles soepel werkt samen.

 

2. Een website bouwen: volledig maatwerk

In tegenstelling tot de one-size-fits-all benadering van veel CMS-platformen, wordt ons CMS op maat ontwikkeld voor specifieke opdrachtgevers. Elk aspect, van functionaliteit tot gebruikersinterface, wordt zorgvuldig ontworpen en afgestemd op de unieke behoeften en doelstellingen van onze opdrachtgevers.

 

We bieden echter ook een gestandaardiseerde oplossing met ons BLoks pakket. Toch ligt onze focus voornamelijk op het individueel benaderen van elke opdrachtgever om te begrijpen wat het doel is van hun website, en op die manier een gepersonaliseerde oplossing te bieden die perfect aansluit bij hun specifieke behoeften en doelstellingen.

 

3. Privacy en security

Snakeware.Cloud wordt voortdurend gecontroleerd en automatisch bijgewerkt met de nieuwste updates en upgrades. Daarnaast ondergaat het regelmatig audits door experts, die zoeken naar eventuele zwakke plekken in de architectuur en code.

En wat betekent dit voor jou? Je hebt geen last meer van onverwachte updates vanwege beveiligingslekken, met alle negatieve gevolgen van dien. Ook hoef je nooit meer delen van je website opnieuw op te bouwen vanwege conflicten tussen verschillende plugins. Je hoeft geen extra investeringen te doen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

 

4. Het gebruikers- en bestandsbeheer

Binnen het Snakeware Cloud CMS is er een uitgebreid gebruikersbeheer beschikbaar. Hiermee kun je in één keer gebruikersgroepen aanmaken en toewijzen aan individuele gebruikers. Met behulp van gebruikersgroepen kun je verschillende beperkingen instelling, zoals toegang tot specifieke pagina’s op de website of bewerkingsrechten.

Naast het gebruikersbeheer bieden we ook een bestandsbeheersysteem aan. Dit systeem kan op maat worden ingericht met verschillende categorieën, rechten en zelfs automatische opschoningsopties.

 

5. Gebruik maken van variabelen

In ons CMS kun je gebruik maken van variabelen. Het gebruik van variabelen is een slimme manier om gegevens vast te leggen en te beheren, waardoor fouten worden verminderd. Een voorbeeld hiervan zijn adresgegevens; door ze in een variabele op te slaan, zoals [ADRES], maak je het gemakkelijk om ze consistent en foutloos toe te passen in verschillende delen van je systeem.

 

6. Extranet omgeving

Stel je voor, je wilt een beveiligde online omgeving creëren, waar externe relaties zelf zaken kunnen regelen. Denk aan rapportages, facturen, downloaden etc. Een extranet omgeving is hier dé oplossing voor. In ons CMS zet je met één druk op de knop een pagina achter een inlog. En het mooie ervan? Dit kan weer gekoppeld worden aan een gebruikersgroep.  

 

Ontdek ons headless CMS en vraag een demo aan

Met ons cloud-first headless CMS garanderen we optimale privacy, beveiliging en voortdurende levering. Ons transparante abonnements- en servicemodel biedt een betrouwbare basis voor jouw digitale behoeften. Wil je zelf ontdekken hoe onze oplossingen jouw organisatie kunnen versterken? Vraag een demo aan en ervaar het zelf!