Snakeware: Genomineerd voor de Koning Willem I Prijs 2024

Het is een tijd van opwinding en trots voor het team van Snakeware, want het bedrijf is genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem 1 Prijs in de categorie MKB, welke ook wel de ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt genoemd. Snakeware is een van de twaalf genomineerden die kans maken op deze erkenning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Deze tweejaarlijkse prijs, die in mei wordt uitgereikt, wordt onder het voorzitterschap van Hare Majesteit Koningin Máxima toegekend door de Koning Willem I Stichting.

 

Ate van der Meer, mede oprichter van Snakeware, deelt zijn oprechte trots over de nominatie: “Wij zijn enorm trots op onze nominatie en kijken uit naar onze pitch om te strijden voor een plek in de finale.”

 

 

Het belang van het MKB voor de Nederlandse economie wordt benadrukt door vakjuryvoorzitter Niels Onkenhout: “Het MKB wordt niet voor niets de motor van onze economie genoemd. Zij zorgen voor bijna driekwart van de werkgelegenheid in Nederland en ze zijn in staat om daadkracht en innovatie om te zetten naar resultaten die echt bijdragen aan de oplossing van complexe maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijfsleven is dus van onschatbare waarde voor Nederland.”

 

De Koning Willem I Prijs, een initiatief van de Koning Willem I Stichting, beloont succesvolle ondernemingen die een positieve verandering in de samenleving teweegbrengen. Directeur Romy Blankenspoor legt uit: “Onze jury eert organisaties die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. Het is inspirerend om te zien dat de BV Nederland nog altijd beschikt over veerkracht en innovatiekracht en dat steeds meer bedrijven zich actief richten op het maken van een positieve impact op mens en milieu.”

 

Voor Snakeware is het moment van de waarheid in aantocht. De komende week bereiden zij zich voor op de pitchdagen voor de vakjury. Van der Meer benadrukt het belang van het delen van het authentieke verhaal van Snakeware: “Als wij het goed doen, gaat het ook met onze medewerkers en hun gezinnen goed. Je moet natuurlijk wel winst maken, maar wij kiezen meer voor stakeholders value dan shareholders value om ieders toegevoegde waarde te belonen. Met alle respect, iedereen kan een mooi verhaal vertellen. Echter, door je hele geschiedenis te delen en dit te ondersteunen door veel financiële cijfers geeft een eerlijk en open beeld van hoe wij al 29 jaar met veel energie aan ons bedrijf Snakeware bouwen. We zijn op allerlei punten getoetst.”

 

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Snakeware, zoals blijkt uit de initiatieven om de voormalige gashouder van Sneek duurzaam te maken met het gebruik van zonnepanelen. Het bedrijf wordt geprezen voor zijn inzet op dit vlak, wat een belangrijke factor is in de nominatieprocedure.

 

De spanning stijgt naarmate de pitchdatum nadert. Op 20 maart zullen alle genomineerden naar Den Haag reizen om hun verhaal te delen en te strijden voor een plek in de finale. De finalisten worden in april bekendgemaakt en in mei volgt de spannende onthulling van de winnaars van de Koning Willem I Prijzen 2024.

 

In 2018 was Bouwgroep Dijkstra Draisma de laatste Friese winnaar, en nu bereidt Snakeware zich voor om deze op te volgen.

 

Bezoek de website van de Koning Willem I Prijs om alle genomineerden te ontdekken en volg Snakeware op hun reis naar mogelijk succes!