Van Stage naar Succes: Mijn Reis met SAM bij Snakeware

Op een stralende maandagochtend, 27 maart 2023, betrad ik vol verwachting de iconische Gashouder, het prachtige ronde clubhuis van Snakeware in Sneek. Daar werd ik met open armen ontvangen door de energieke Ate van der Meer en de gedreven Toine Dinkelberg, in wat zij liefkozend "de kamer van de Koning" noemen.

 

Te midden van deze bruisende omgeving ontvouwde zich een gesprek over mijn mogelijke afstudeeropdracht bij Snakeware. Ik raakte al snel in de ban van hun nieuwe softwareproduct, waar ze met ongekende passie aan werkten. Een cloud-gebaseerd Digital Asset Management systeem, genaamd SAM (Snakeware Asset Manager), dat niet alleen efficiënt beeldmateriaal beheert, maar ook de intellectuele eigendommen ervan veiligstelt. Het idee alleen al prikkelde mijn verbeelding en ik kon niet wachten om eraan bij te dragen.

 

Ondanks dat mijn onderzoek voornamelijk op afstand zou plaatsvinden, voelde ik me zo welkom en betrokken dat ik bijna dagelijks naar het kantoor trok. De sfeer was zo aanstekelijk, de ondersteuning vanzelfsprekend, dat ik al snel niet alleen mijn kennis zag groeien, maar ook mijn bijdrage aan het team.

 

Ik kreeg de kans om deel te nemen aan de meest diverse activiteiten, van het bijwonen van merk- en productlanceringen tot het vertegenwoordigen van ons product op vakbeurzen. En laten we vooral de legendarische "mosselavond" niet vergeten, waarbij gelach en gezelligheid hand in hand gaan.

 

Halverwege mijn stage ontving ik het veelbelovende nieuws dat Snakeware me een baan wilde aanbieden na mijn afstuderen. Echter, Ate stelde wel de voorwaarde dat ik mijn scriptie en studie positief diende af te ronden alvorens het contract in kon gaan. Een stimulans die mijn vastberadenheid om mijn scriptie succesvol af te ronden alleen maar vergrootte.

 

Ik werd steeds meer betrokken bij de ontwikkeling en verkoop van het product en zelfs nauw betrokken bij strategische besprekingen en netwerkevenementen. Het moment waarop ik mijn scriptie met succes afrondde, betekende niet alleen het einde van mijn studie, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk bij Snakeware. Want Snakeware hield woord en plande direct een contractbespreking in. Middels een goed gesprek en contract met goede arbeidsvoorwaarden tekende ik met plezier om ook echt bij te dragen aan de bedrijfsfilosofie van Snakeware: Explore Growth Together.

 

De dag waarop ik officieel in dienst treed, namelijk dinsdag 2 april 2024, en mijn advieswerk voor het DAM-systeem mag gaan uitvoeren, voelt als een bekroning op mijn scriptie en harde werken als voorbereiding op het echt vermarkten van SAM. Met een glimlach op mijn gezicht kijk ik uit naar de uitdagingen die voor me liggen. Dus, mocht je al nieuwsgierig zijn naar mij, Snakeware of ons nieuwe paradepaardje SAM, aarzel dan niet om contact met me op te nemen via +31 634862992. We gaan nog veel van ons laten horen!