Progressive Web Apps (PWA's)

Neem contact op

Progressive Web Apps (PWA’s): Transformeer je webervaring

Een Progressive Web App (PWA) is niet zomaar een app. Het is een revolutie in webontwikkeling, waardoor websites transformeren naar volwaardige apps met een naadloze gebruikerservaring. Met PWA's worden browser apps sneller, betrouwbaarder en gemakkelijker te gebruiken dan ooit tevoren en tegen lagere doorontwikkelkosten. Maar wat onderscheidt PWA's van de traditionele native apps? Laten we duiken in de wereld van progressieve web-apps.

 

Waarom PWA's: de visie van Snakeware

Een PWA combineert het beste van beide werelden: de eenvoud van het web en de kracht van de app. Een Progressive Web App maakt gebruik van één centrale databron en software platform en laadt snel, zelfs bij langzame netwerken, en ze kunnen offline worden gebruikt. De browser en het gebruikte device zorgen ervoor dat de ervaring en mogelijkheden ongekend zijn Bovendien nemen ze minder ruimte in beslag dan native apps en is de doorontwikkeling schaalbaarder en goedkoper dan de traditionele oplossingen van website en native apps in de verschillende stores maken, publiceren en onderhouden.

 

Voor supermarktketens Dirk, DekaMarkt en Poiesz heeft Snakeware succesvolle Progressive Web Apps (PWA’s) ontwikkeld. Deze innovatieve aanpak stelt deze supermarktketens in staat om alle doelgroepen te bedienen, zowel via mobiele devices door de toepassing te zoeken en installeren via de app stores als direct door de site te gebruiken via een desktop op laptop en de mogelijkheid het gemak vandaar uit te ervaren. Met de PWA hebben klanten gemakkelijk en naadloos toegang tot deze online winkelervaring. Ze profiteren van snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak, dus ongeacht het device dat ze gebruiken.

Progessive Web Apps versus Native Apps

Misschien ben je beter bekend met Native Apps dan een Progressive Web App. Een PWA is direct toegankelijk vanuit de browser, zonder gedoe met installaties. Daarnaast is de PWA ook toegankelijk via de app stores, dit wordt met name gedaan om de optimale customer journey voor de gebruiker te waarborgen. Een native app is alleen via de app stores beschikbaar en staat de website dan altijd los van deze apps waardoor er al snel heel veel tijd, geld en energie in de doorontwikkeling gestoken dient te worden om alles op hetzelfde niveau te krijgen en te houden. Bij de PWA strategie is dit veel beter gewaarborgd. Daarnaast zijn de voordelen van een Progressive Web App (PWA):

 

- Snelle Laadtijden: PWA's laden snel, zelfs bij trage verbindingen, wat resulteert in een naadloze gebruikerservaring.

 

- Offline Toegang: Een PWA kan offline worden gebruikt, waardoor gebruikers altijd toegang hebben, ongeacht de internetverbinding.

 

- Kleinere Opslagruimte: PWA's nemen weinig ruimte in beslag op apparaten, in tegenstelling tot native apps.

 

- App stores toegang: Een Progressive Web App kan gekoppeld worden met de App Stores. Op deze manier heb je maar één codebase, voor zowel Android als Apple

 

- Vindbaarheid op het internet: Doordat de PWA opereert als reguliere webpagina’s

Ontdek cases
illustr_pwa@2x

Is een PWA geschikt voor jouw organisatie?

Met een PWA ondergaat de webervaring een radicale transformatie. De app biedt snelheid, betrouwbaarheid en gemak, terwijl ze tegelijkertijd obstakels voor gebruikers minimaliseren. Bovendien kun je, net als bij native apps, de voordelen van de mobiele devices, denk aan camera toegang, NFC, payment of alerts toepassen om de customer journey en binding met je eindgebruikers te vergroten en verbeteren. Het levert dus naast een goede website via de browser vele aanvullende voordelen en gemaks communicatiemogelijkheden in de app modus. Een win-win voor zowel de organisatie als de eindgebruiker.

 

Bij Snakeware omarmen we gegevenskracht en ontwikkelen we flexibele oplossingen met geavanceerde browser technologie. We streven naar perfectie en efficiëntie door automatisering en data-optimalisatie. Onze focus ligt op het verbeteren van de customer journey en we zien PWA's als de toekomst om duurzaam succes te verzekeren voor onze opdrachtgevers. Kortom, we gaan verder dan traditionele grenzen en streven naar meetbare impact met data en browser technologie.

 

Als je geïnteresseerd bent in het benutten van de kracht van PWA’s voor jouw onderneming of organisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Snakeware. We staan voor je klaar om je te inspireren en informeren in het verkennen van de mogelijkheden die PWA’s te bieden hebben.