Haal meer uit je website voor maximale conversie

Neem contact op

Conversie Optimalisatie

De website staat live, als onderdeel van jouw digital marketing strategie. En dan begint het proces van conversie optimalisatie. De website wordt goed gevonden in Google en het adverteren op social media kanalen en Google levert veel bezoek op. Maar de (offerte) aanvragen of orders blijven achter. Herkenbaar? Dan is het tijd om te starten met conversie optimalisatie. Door de data van jouw website continu te analyseren en de sales funnel in de website te optimaliseren zorgen we ervoor dat we het maximale uit jouw website en je bezoekers halen.

Wat is conversie optimalisatie precies?

Met conversie optimalisatie, ook wel Conversion Rate Optimization (CRO) genoemd, zorg je ervoor dat de website zo manier is ingericht en vormgegeven dat de kans dat een bezoekers converteert wordt vergroot. Met ‘conversie’ bedoelen we hier de acties die bezoekers uitvoeren. Zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, een offerteaanvraag of een bestelling. Zo zorg je ervoor dat je het maximale uit je bezoekers haalt en converteert naar klanten.
Ontdek cases
illustr_conversie_optimalisatie@2x

Hoe starten we conversie optimalisatie

Voor iedere website is het van groot belang duidelijke key performance indicatoren te definiëren. Wat zijn de doelen en wat wil je bereiken met je website? Wat verwacht je dat de bezoekers doen? Aan de hand van de KPI’s analyseer je het gedrag van het bezoek met behulp van Google Analytics en/of Google Tag Manager. Deze data en KPI’s maken we inzichtelijk in dashboards. Aan de hand van al deze data stellen we hypotheses op die vervolgens worden getest, via technieken als usability tests, Hotjar en A/B testen. Zo maken we inzichtelijk hoe we de conversie kunnen optimaliseren.

Hulp nodig bij je conversie optimalisatie?

Kun je hulp gebruiken bij conversie optimalisatie? Dan gaan wij graag aan de slag om op basis van partnership te gaan werken aan het optimaliseren van de conversie. Na een eerste inventarisatie gaan onze consultants aan de slag en zorgen we voor de optimalisatie van jouw conversie. Sinds 1995 zijn wij dé specialist op gebied van conversieoptimalisatie. Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

 

Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossingen voor jouw bedrijf. Spreken we je snel?