Online zichtbaarheid vergroten met SEO

Neem contact op

Zoekmachine optimalisatie (SEO): Het internet blijft maar groeien

Elke dag komen er wereldwijd duizenden nieuwe websites bij. Ook in Nederland blijft het aantal nieuwe websites stijgen. De concurrentie van je website wordt dus met de dag groter. 

 

Veel bezoek komt via een zoekmachine als Google, daardoor wordt zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, niet alleen moeilijker maar ook steeds belangrijker.

 

Werken aan SEO

Jouw organisatie beschikt over een website en SEO speelt daarbij een belangrijke rol. Geef SEO dan ook voldoende aandacht. Ook al sta je hoog in de zoekmachines, blijf het onderhouden, want ook concurrenten staan niet stil. En je wilt die top ranking immers behouden. Staat je website nog niet goed tussen je concurrenten? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met SEO.
Ontdek cases
illustr_seo@2x

Het belang van SEO

SEO (zoekmachine optimalisatie) is het actief optimaliseren van je website voor een goede ranking in de zoekmachines. Daardoor word je niet alleen makkelijker, maar ook beter gevonden door je doelgroep. Je wordt niet alleen gezien, maar de kans dat je doelgroep op je website terechtkomt is ook vele malen groter. Snakeware werkt met geavanceerde tooling om inzage te hebben in de SEO resultaten om bijvoorbeeld het marktaandeel in organische zoekresultaten te meten. Ook kunnen we daar kansen voor SEO en vindbaarheid ontdekken. Als je namelijk op de eerste positie in Google staat, dan mag je 25% van het maandelijks aantal zoekopdrachten op de betreffende zoekterm verwachten, op plek 2 16%, plek 3 9% en zo loopt dat verder af. Stel dat maandelijks 1000 gezocht wordt op online marketing en jij staat met jouw website op 1, zal dat 250 bezoekers opleveren. Bij een grotere set zoekwoorden kunnen we dus het organische marktaandeel berekenen.

 

Bij SEO gaat het niet niet zozeer om zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Daarom is het belangrijk dat we voor jouw website relevant bezoek trekken. Want deze bezoekers zullen op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Bezoekers die geen interesse hebben in wat jij te bieden hebt, zijn niet relevant. Ze zullen snel vertrekken, wat uiteindelijk weer een negatief effect op de kwaliteitsscore op jouw website van Google kan betekenen.

 

SEO uitbesteden?

Hulp nodig bij het optimaliseren van je vindbaarheid of wil je je SEO uitbesteden? Heel verstandig! Een goede SEO-campagne heeft een enorme impact op de winstgevendheid van je organisatie. Ben je goed vindbaar op relevante zoektermen? Dan kun je daar het verschil meemaken. 

 

Neem dan vandaag nog contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden! Spreken we je snel?