Op maat gemaakte social media-strategie voor blijvend succes .

Neem contact op

Social media: Je bedrijf kan echt niet meer zonder

Veel bedrijven hebben wel een account bij online platformen als Facebook, Pinterest Instagram en LinkedIn. Maar vaak is het een uitdaging om te bepalen welke posts er moeten worden geplaatst en is er geen duidelijke strategie. Het gevolg is dat de successen uitblijven en de social media kanalen naar de achtergrond verdwijnen. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen het aanmaken van een account en zo nu en dan eens een bericht plaatsen. 

 

De toegevoegde waarde van social media

Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waarop interactie en dialoog mogelijk is tussen gebruikers. Deze gebruikers zorgen zelf voor de content die geplaatst wordt, zonder tussenkomst van een redactie.  

 

Social media maakt het voor jouw bedrijf gemakkelijk om informatie te delen over je producten of diensten aan bestaande en potentiële klanten. Een groot voordeel van social media is dat het voornamelijk gratis is. Met een bedrijfsprofiel kun je gratis berichten posten, connecties maken en interessante content zoals bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s of blogs delen. Daarbij is het belangrijk dat je niet alleen informatie verstuurt naar je volgers, maar ook de dialoog aan gaat. Daarbij is het ook noodzakelijk om je social media dagelijks up-to-date te houden en snel in te spelen op actuele zaken. Je bepaalt daarin zelf met wie, wanneer en hoe je de dialoog aan gaat. 

 

Omdat social media niet gebonden is aan een vaste locatie maakt het niet uit waar jouw doelgroep gevestigd is. Er zijn onbegrensde mogelijkheden voor jouw organisatie om een breed publiek te bereiken en jouw producten en diensten aan te bieden. Wel is de visie van Snakeware om autoriteit op je eigen domein te blijven. Daarmee bedoelen wij dat het essentieel is om bezoekers uiteindelijk te laten landen op jouw eigen website om daar de conversie tot stand te brengen.

Social media zelf doen of uitbesteden?

Heb je hulp nodig bij het succesvol inzetten van je zakelijke social media, bij het opstellen van een duidelijke social media strategie binnen je bedrijf of wil je de social media geheel uitbesteden? Wij denken graag met je mee en kunnen deze zorg zelfs volledig uit handen nemen, zodat jij je kunt richten op de business.

 

Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. Spreken we je snel?

Ontdek cases
illustr_social_media@2x