Focuspoint bij afbeeldingen

Een tijdje terug is de mogelijkheid geïntroduceerd om met een focuspunt te werken bij afbeeldingen. Met een focuspoint weet Snakeware.Cloud, bij elk artikel waar je de afbeelding toe voegt welk gedeelte gecentreerd moet worden. Hiermee hoef je niet voor elk artikel of device waar je de afbeelding wilt gebruiken een uitsnede te maken.  Dit scheelt jou werk en bespaart ruimte op de server, doordat er geen losse uitsnedes (lees afbeeldingen) meer hoeven te worden gemaakt.

 

Je kunt een focuspoint alleen aangeven bij een bronbestand. De uitsnedes zijn al een afgeleide van het bronbestand waar je een selectie van de afbeelding wilt laten zien.

 

 

Hieronder volgt een kleine instructie waar je wat kunt vinden.

Deze header wordt nu vanuit het midden gecentreerd, zoals dat automatisch is als er geen focuspoint is ingesteld.  

 

 

Zoek in de bestandsbibliotheek het bestand op en kies voor bewerken van het bronbestand.

 

 

Kies op het tabblad Voorbeeld voor Bewerken.

Kies voor Focuspoint instellen

 

Je kunt middels een kruisje aangeven waar het nieuwe focuspoint moet liggen.

 

 

Na deze bewerking te hebben opgeslagen kun je op de pagina bekijken, waar je de afbeelding hebt toegevoegd, of het resultaat zoals gewenst is. Zoals je hieronder kunt zien is de koffiekop nu meer in beeld dan toen het focuspoint nog precies in het midden van de foto stond.

 

 

Werkt bovenstaande niet?

Om van deze functionaliteit gebruik te maken moet je website uitgerust zijn met de nieuwste code. Nieuwe code wordt gefaseerd uitgerold en het kan zijn dat jouw website hier nog niet over beschikt. Als je ons even belt, dan controleren we dat en zorgen we ervoor dat jullie website geupdate wordt.