Reacties op een formulier downloaden

Wanneer je een het standaardformulier gebruikt op je website van Snakeware.cloud kun je ervoor kiezen om de reacties te laten mailen naar een mailadres van jouw keuze. Soms is het overzichtelijk om nog even alle reacties in te kunnen zien en te kunnen downloaden naar een Excel file.

Je kunt de reacties die opgeslagen zijn bij je formulier inzien door bij je formulier op het tekstballonnetje achter het formulier te klikken.

Je ziet in eerste instantie de reacties op het formulier in een overzicht op je scherm staan. Je kunt een specifieke reactie opzoeken door bijvoorbeeld op het mailadres te filteren. Door op bekijken te klikken kun je de reactie van je keuze inzien.

Side note: De kolom "ingevuld door"  kun je in je reactie overzicht zelf instellen door een vinkje te zetten bij "Tonen in reactieoverzicht" bij het formulier op het tabje inhoud.

Wanneer je je reacties wilt downloaden naar Excel kies je in het reactie overzicht voor de button downloaden.

Je krijgt de keuze tussen .xls of .csv.

Wanneer je kiest voor een .xls bestand zal Excel zich vanzelf openen en de reacties kun je daarna inzien en sorteren of filteren in Excel.

Je kunt ook zelf instellen hoe lang je reacties bewaard moeten blijven, lees daarvoor het artikel Aandachtspunten bij AVG compliant maken formulier.