Afstudeeropdracht // Groningen
AR in combinatie met 3D in de mode-industrie

Periode:

voorjaar 2019

Locatie:

Snakeware 050

Leonard Springerlaan 35

050-8700841

 

Programmeertalen:

PHP, Swift, Java

Duur:

In overleg

Opdrachtomschrijving

Het doel is het bouwen van een prototype om op de hololens en soortgelijke apparaten in de browser een 3d model te tonen wanneer de website wordt bezocht. Het systeem dient te detecteren of het apparaat dat de site bezoekt een regulier apparaat is of een augmented reality device. Afhankelijk van het device wordt vervolgens bepaald of het 3d model in 3d wordt getoond of dat er gebruik wordt gemaakt bijvoorbeeld een unity viewer.
Het prototype wordt samen met Hans Boodt Mannequins ontwikkeld. Hans Boodt Mannequins maakt Mannequin poppen voor merken als Gucci, Prada, Adidas. Er wordt in het ontwikkelproces gebruik gemaakt van 3D printers die in Maya getekende mannequins tot 3 meter hoogte kunnen printen. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van digitale brochures om de ontwerpen aan de opdrachtgever te tonen. Het doel is het ontwikkelen van een omnichannel omgeving waar de 3d objecten ook met een Hololens getoond kunnen worden. Security is een belangrijk vraagstuk in het geheel aangezien de 3D bestanden niet in de handen van de opdrachtgever mogen vallen.
De opdracht bestaat uit een onderzoeksdeel en een uitvoeringsdeel. Gezamenlijk met de studenten wordt de opdracht gekaderd