UX Research creërt optimale klanttevredenheid

Neem contact op

UX Research: draagt bij aan het creëren van ervaringen

Een website omvat veel meer dan de groep pagina's die door middel van interne links met elkaar zijn verbonden. De website moet vanuit UX Research worden gezien als een interface, een denkbeeldige ruimte waar verschillende aspecten samen komen. In feite de organisatie of het bedrijf achter de website en de bezoeker die elkaar via de website virtueel ontmoeten. Dit moet leiden tot een zodanige digitale interactie tussen bezoeker en organisatie dat het een beleving creëert voor de bezoeker. Bij deze zogenaamde User Experience gaat het om het creëren van de optimale gebruikservaring. UX Research is er daarbij op gericht de klanttevredenheid te verhogen door het genereren van een wow-effect en optimale beleving en gebruik van de site met behulp van de digitale elementen die de website vormt. Ofwel pagina’s met een zodanige look and feel en content, dat de bezoeker deze totaal ervaring als een experience met de organisatie beleeft. UX Research draagt bij aan het creëren hiervan.

Het belang van UX Research

Een succesvol concept op basis van UX Research sluit aan op de boodschap die je op de doelgroep wilt overbrengen en het gevoel wat ze daarbij moeten over houden. Met relevante functionaliteit en sterke, inspirerende content is het zaak om vanuit UX Research de verwachtingen te overtreffen. UX Research start met onderzoek naar de doelgroep. Wie zijn ze? In welke context zullen ze de website gebruiken en wat verwachten we dat ze gaan doen? Zo laten we de experience altijd leidend zijn bij onze ontwerpbeslissingen.

Ontdek cases
illustr_ux_research@2x

Wat levert UX research op?

Vanuit de filosofie van UX Research vertalen we bij Snakeware ideeën naar concepten en visualisaties. Interactie, grafisch design en content worden in dat proces meegenomen. Wij toetsen een concept vroegtijdig en finetunen dit op basis van feedback van de doelgroep. Het prototype dat wij hierbij maken en inzetten is daarbij zeer waardevol omdat het oogt als een werkende website of shop. Cruciaal voor de succesvolle gebruikersbeleving is sterke content, bestaande uit visuals en tekst in de juiste tone of voice.

UX Research op zal leiden tot 

  • Meer relevant traffic de doelgroep
  • Betere besteding van middelen en efficiënte inzet van budget
  • Verhoging van conversie 
  • Verhoogde klanttevredenheid 
Verhoog het resultaat met inzet van onze UX research

Graag voeren wij een review uit op uw huidige website. Neem contact met ons op voor een verhelderende en inspirerende afspraak over UX Research en ervaar het resultaat.