Visual Design draagt bij aan een krachtig merkimago

Neem contact op

Visual Design: Het versterken van het merk

Een merk met ambitie zal zich moeten onderscheiden. Daarbij speelt Design een essentiële rol. Visual design is een uitgebreid pallet aan digitale middelen als drager van de boodschap van het merk. De positionering en de uitstraling leiden tot een sterk imago en een sterk merk. Een uniforme toepassing van Visual Design op alle digitale middelen zal dit versterken. Naast de website, de profielen op social, het intranet en narrowcasting, maar vergeet ook niet de e-mail handtekening, presentaties en nieuwsbrieven.

De basis van Visual Design

De basis wordt gevormd door het logo en de kleurstelling, maar ook de typografie maakt hier onderdeel van uit. Echter, het gaat veel verder dan deze onderdelen. De vormgeving, de vlakverdeling, de wijze en styling van de fotografie en het gebruik van iconen. Deze ingrediënten worden vastgelegd in de Brand Identity en digitaal vertaald naar een Design System.

Waarom Visual Design?

Snakeware helpt organisaties bij het creëren van alle visuele uitingen rondom  branding, positionering, styling en huisstijl. Of het nu gaat over fotografie, illustratie, animatie, kleurgebruik, typografie, iconen of vormgebruik. Vanuit onze proactieve houding denken we mee en creëren samen voor onze opdrachtgevers een toolkit om het merk visueel gezien zo sterk mogelijk te positioneren. Ofwel we creëren de merkidentiteit, het merkconcept en de merkbeleving en we zorgen ervoor dat deze met elkaar in balans zijn. Het resultaat is dat wat belangrijk is voor de organisatie en het merk als zodanig wordt ervaren in alle uitingen. Het merk als totaalbeleving. Van merkwaarde tot merkpositionering. Van merkbelofte tot merkverhaal. Van tone of voice tot Visual Design.

Ontdek cases
illustr_visual_design@2x

Visual Design voor jouw organisatie?

Ondersteuning nodig bij analyse en optimalisatie van de Visual Design van jouw organisatie, of inzage in alle Visual Design elementen? Neem dan contact met ons op!